2015. január 16., péntek

Korcsolyázás

A korcsolyázás főleg szabadtéri sport, nagy előnye, hogy növeli a szervezet betegségekkel szembeni ellenálló képességét. A friss levegőn való mozgás gyorsítja a vérkeringést. Eloszlatja a stresszhelyzetek alatt felgyülemlett feszültséget, az idegi fáradtságot és a kimerültséget. Fokozza a vitálkapacitást és a terhelhetőséget. Fejleszti az egyensúlyérzéket és a koncentrálóképességet. A korcsolyázók gyorsaságra, kitartásra tesznek szert, megtanulják gazdaságosan felhasználni, beosztani erejüket.
Egy angol orvosi kutatás alapján a korcsolyázás az első három tevékenység között található a fittség és a jó közérzet terén!
Mindezek megvalósítása érdekében január 16-án kilátogattunk a győri Műjégpályára.
Sokat estünk, keltünk, s jókat kacagtunk magunkon. Voltak köztünk olyanok, akik életükben először húztak korcsolyát a lábukra, s voltak olyanok is, akik már ügyesen korcsolyáztak. Ők szívesen segítettek a kezdőknek. Nagyon jól éreztük magunkat, sokat tettünk egészségünkért és fejlődtünk, mint közösség! Jól vizsgáztunk toleranciából, segítőkészségből, egymásra való odafigyelésből, önfegyelemből!